inloggen | registreren
Zoek
Home > Rubrieken > Vakantie & reizen > Turkije > Göcek - Mr. Dim
Göcek - Mr. Dim

Met een volle maag schud ik lachend mijn hoofd. 'Nog een kopje thee? Nee hoor Ramazan, bedankt!' Dat zou het zesde kopje die dag al zijn! Wat is er toch met die turkse mensen dat ze je het zo graag naar je zin willen maken? De gastvrijheid lijkt hier wel aangeboren!

Twee maanden geleden ontving ik de trouwkaart van mijn oude turkse schoolvriendin Lina, voor mij een prima excuus om dat feest te combineren met een ontdekkingsreis in haar geboorteland. Met privé gids, zo bleek gisteren, want Lina was meer dan vastbesloten om me zelf de mooiste plaatsen in haar geboorteregio te laten zien. Vanochtend zijn we begonnen aan onze reis naar Göcek, een karakteristiek havenstadje aan de Middellandse Zee. We kronkelen langs de kust over bergweggetjes met uitzicht op prachtige verlaten baaitjes aan een turquoise zee. 'Wist je dat de kleur turquoise vernoemd is naar een mooie steen, die een speciale kleur had?' vroeg Lina. 'Uiteraard kwam deze steen uit ons land, Turkije - en daarom heet deze kleur vandaag de dag zo!' Ze noemen deze regio de Turkooizen kust en dat begrijp ik nu wel. We passeren een grote haven, en een gezellig dorpsplein. 'Deze weg loopt dood Lina, zag je dat bord wel?' vroeg ik, en Lina glimlacht. 'Hier overnachten we Eliza, bij een oude vriend van me' en we rijden een groot wit gebouw tegemoet aan het eind van de doodlopende weg. 'Hos geldiniz', welkom in mijn hotel! Een vriendelijk ogende man neemt mijn tas aan. 'Leuk jullie te zien! Ik heb gehoord dat je een kritisch oog hebt' knipoogt Ramazan, de eigenaar, naar me.

Dat is zeker zo, maar een uur later zit ik met een glaasje raki aan het zwembad. Genietend van de laatste zonnestralen kan ik alleen maar concluderen dat hij met vlag en wimpel voor mijn gastvrijheidtest is geslaagd! De appartementen zijn comfortabel en in turkse stijl ingericht, en ieder appartement heeft een fijn balkon met eigen zitje. En wat ik Ramazan ook vroeg, niets was hem teveel. Na de lange reis van vandaag weet ik wat ik morgen ga doen: een dagje luieren! Want dàt kan hier als de beste: op de heerlijke ligstoelen aan het zwembad, in de sauna, of met een goede massage… En wat je ook maar nodig hebt, of wat je ook zou willen weten: vraag het Ramazan - bij Mr. Dim vind je gastvrijheid ten top!

locatie: Göcek - Zuid-Egeïsche kust

Meer info:
http://www.elizawashere.be/

Bekijk alle zoekertjes van Eliza was here
  

Adverteerder

Naam Eliza was here
PlaatsDeurne
ProvincieAntwerpen
LandBelgië
Websitehttp://www.elizawashere.be
Aantal zoekertjes475
Sinds4 Juli 2007 19:21
Positie36.7575,28.9367

Zoekertje nummer: 2348701

Tip de redactie: