Italie chalet luganomeer porlezza huur/koop


Aan de zuidflanken van het prachtige Italiaanse Alpengebied liggen op korte afstand van elkaar, het Comomeer, het Lago Maggiore en het meer van Lugano. Dit merengebied is gesitueerd in een schitterende bergwereld, rijk aan natuurschoon en culturele bezienswaardigheden.

Porlezza is een schilderachtig dorpje gelegen aan het meer van Lugano. Het meer van Lugano ligt tussen het Comomeer en het Lago Maggiore.

Porlezza ligt slechts 12 km van Menaggio aan het Comomeer, op de pittoreske route naar de Zwitserse stad Lugano. Porlezza is de grootste plaats aan de oostkant van het meer van Lugano in Italië en geeft een Italiaanse smaak aan een welbekende Zwitserse naam!

Gandria, Morcote en Bissone zijn enkele van de vele authentieke plaatsjes aan het meer van Lugano. Vanuit Porlezza kunt u een boottocht maken en de plaatsjes aan het meer bezoeken.

Vlak boven Porlezza ligt het dorpje Carlazzo met een rijke en oude geschiedenis, vlakbij het natuurreservaat dat het ‘Pianomeer’ omgeeft. Met zijn eigen kasteel en middeleeuwse vestingwerken was dit dorpje vroeger goed beschermd. Zoals de meeste steden en dorpen rond de meren in deze regio kent deze plek een sterke religieuze traditie, met veel kerken en monumenten. De kerk van St. Giorgio in het nabijgelegen Gottro is zeker de moeite van een bezoek waard, alleen al om de romaanse klokkentoren. Andere bezienswaardige kerken zijn St. Stefano, waar u een beroemd orgel vindt dat in 1858 werd gemaakt door de Serassi familie, een van de beroemdste families van orgelbouwers in Italië en heel Europa. Ze beoefenden zes generaties lang de kunst van het orgel bouwen tussen 1720 en 1895 – hun naam staat gelijk aan kwaliteit, muziek, Lombardije en Porlezza!

Bezoek ook het kleine dorpje Castello, vlakbij Loggio & Porlezza. Dit dorpje is gebouwd op een rotspunt en u zult hier genieten van een fascinerend doolhof van stenen huizen, nauwe straatjes en kleine bloemrijke balkonnetjes zover het oog reikt. Bovendien valt hier een prachtig uitzicht van de omgeving en het meer van Lugano te bewonderen.

Als u een boottocht over het meer neemt kunt u op uw gemak de verschillende perspectieven ervaren vanaf het bovendek van de romantische stoomboot die aanlegt in schilderachtige dorpen zoals het idyllische Morcote & Gandria.

Wandel via het bergpad van Monte Lema naar Monte Tamaro. Er zijn op en rond Monte Tamaro zoveel activiteiten en bezigheden te vinden, zoals de Alpine Coaster Bob, dat iedereen die van avontuur houdt hier volop aan zijn trekken komt!

In het dorp bevindt zich een romantische boulevard met prachtig uitzicht over het meer, gezellige terrasjes, ijssalons en leuke winkeltjes. Elke zaterdag is er markt in Porlezza. Hier kunt u heerlijke Italiaanse specialiteiten kopen. Voor de dagelijkse boodschappen is de plaatselijke supermarkt vlakbij. Italianen houden van lekker eten. Er zijn in het dorp en naaste omgeving dan ook tal van restaurants te vinden. Voor u een regelrechte uitnodiging en volop gelegenheid om ze uit te proberen. Buon appetito!http://www.chaletluganomeer.nl
Klacht indienen
Foto's
Kenmerken
Adverteerder
  • Moolenkamp
  • Havelte, Nederland
  • 0521342307

Actief sinds 6 jaar

Bekijk alle advertenties